(Video) A doua zi a Colocviului dedicat Arhim. Sofronie Saharov

Sala „Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iași a găzduit luni, 14 noiembrie 2016, sesiunile de cuvântări din a doua zi a Colocviului Internațional Întâlnirea cu duhovnicul, dedicat anul acesta Arhimandritului Sofronie Saharov.

În cadrul sesiunilor de lucru, au luat cuvântul, pe rând, invitații din afara României: Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord; Ieromonahul Melchisedec, de la Mănăstirea ,,Sfântul Ioan Botezătorul” – Essex, Anglia; Georgeos Mantzaridis, profesor emerit la Facultatea de Teologie a Universității „Aristotel” din Tesalonic, Grecia; Monahul Nicodim Aghiopavlitul și ieromonahul Filotheos Grigoriatul, din din Sfântul Munte Athos și Pr. Vasilios Kalliakmanis, de la Facultatea de Teologie din Tesalonic, Grecia.

La eveniment au fost prezenți de asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, precum și cei doi invitați care au deschis seria de cuvântări duminică seara, Înaltpreasfințitul Părinte Ierotheos Vlachos, din Grecia, și Părintele Rafail Noica.

Ziua se va încheia cu Privegherea în cinstea Sfântului Paisie Velicikovski (Vecernie și Utrenie) la Mănăstirea Neamț.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s